La Timişoara va fi deschisă, săptămâna aceasta, o salină „de apartament” cu generator de aerosoli. Acesta este una din cele aproape 30 de saline artificiale deschise până acum în România, şi vine în sprijinul asmaticilor sau al suferinzilor de alte afecţiuni peneumologice. Afacerea a fost pusă pe picioare de doi fraţi, o studentă în ultimul an la medicină şi un elev în ultimul an de liceu. Sursa: Adi Pîclișan Timişorenii sunt invitaţi să plătească 20 de lei şedinţa pentru a-şi întări sistemul imunitar, pentru a se trata de alergii, astm bronşic, bronşirtă sau pur şi simplu pentru a se relaxa într-o atmosferă deosebită.
Alexandra şi Doru Pelivan au împachetat, la propriu, o casă cu două camere din Timioşoara în sare, iar acum aşteaptă pe toţi aceia care vor să se bucure de efectele curative ale substanţei. Încăperile sunt tapetate cu sare de la Ocna Dej, iar în una din ele există chiar şi sare din Himalaya.
Tehnică adusă din Rusia
Salina artificială din Timişoara aduce, în premieră naţională, după cum spun investitorii, o tehnică inventată în Rusia şi populară în Finlanda: un generator de aerosoli salini transformă sarea în particule mici, care ajung în tractul respirator inferior, şi nu doar în cel superior, aşa cum se întâmplă în celelalte saline artificiale din ţară.
„În modul de construcţie al salinei din Timişoara cel mai important este generatorul de aerosoli salini care menţin constantă concentraţia de sare. Acest detaliu este foarte important din punct de vedere terapeutic, o spun pentru că am studiat studiat foarte multe lucrări de specialitate cu acest subiect. În fiecare şedinţă, 100 de grame de sare de puritate mare se transformă în particule mici cu ajutorul generatorului”, a declarat Alexandra Pelivan.
Sală de jocuri inclusă în preţ
O şedinţă la salină durează 45 de minut