- Diverse - nr. 403 / 21 Octombrie, 2009 Veti zice, probabil, ca asta-i buna!. Tocmai parizerul, cel atat de hulit de romani, de pe vremea trecuta, sa renasca acum, ba chiar sa aiba mare cautare, dupa ce decenii intregi romanii au tot blamat salamul cu soia, parizerul cu soia, ce mai, toate mezelurile care, cica, nu contineau cantitatile de carne, ca materie prima, necesare pentru a fi catalogate ca fiind de calitate. Cu toate acestea, realitatea este cu totul alta. Din nefericire, democratia drepturilor de astazi a ajuns sa dea drepturi nelimitate producatorilor, care livreaza populatiei produse de carmangerie, si altele, nocive pentru sanatate, continand o sumedenie de ingrediente, care mai de care mai periculoase, mai ales pentru dezvoltarea copiilor, asa-numitele E-uri, ori substante care, spun medici specialisti, nu ar trebui utilizate la prepararea acestora. Acum, daca raportam calitatea produselor ieftine de acum la calitatea produselor de pe vremea trecuta, multi romani ajung la concluzia ca, in afara de perioada neagra a ultimilor ani de conducere a lui Ceausescu, produsele alimentare de carmangerie romanesti erau si gustoase si de calitate. Este adevarat ca nu se gaseau in magazine, la un moment dat, in cantitati suficiente pentru populatie, desi, trebuie spus ca au existat ani buni in care inspectorii de specialitate amendau serios pe sefii magazinelor alimentare pentru ca nu aveau toate sortimentele de mezeluri sau lactate. Se intampla ca un magazin sau altul sa nu aiba, spre pilda, salamul Victoria, atat de cunoscut, fie ca acesta la ora controlului era epuizat din galantare fie ca seful respectiv de magazin nu il comanda in cantitati suficiente. Consecinta era una singura, inspectorii nu ezitau sa-i amendeze pentru aceasta pe sefii de magazine. Fara indoiala ca dupa decizia lui Ceausescu privitoare la plata integrala a datoriilor externe lucruri