Cunoaşte peste 100 de tineri, care, la fel ca şi ea, consideră că pentru a face un lucru bun e cel mai important. Organizează petreceri speciale pentru tineri, la „E Varză“, în fiecare joi.
După ce a participat la multe acţiuni culturale şi ecologice, Cristina şi-a dorit să organizeze o acţiune pe care să o managerieze chiar ea.
Mai citeşte şi:
Raluca Gheorlan ajută oamenii să se angajeze
Astfel i-a venit ideea organizării unor seri culturale pentru studenţi, pe care le realizează, de la 1 octombrie 2009, o dată la două săptămâni, joia, de la ora 19.00, în barul „E Varză”, situat pe strada Episcopul Radu nr. 28.
Crescută în spiritul voluntariatului
Când avea opt ani, Cristina a participat la un proiect realizat de tatăl său, pictorul Marin Răducu, care a decorat zidul care înconjoară curtea Casei de Copii din Târgovişte.
„Împreună cu tata şi alături de copiii instuţionalizaţi, am pictat atunci cu ulei pe beton, acel zid înalt de 2 metri care avea o suprafaţă totală de vreo 500 mp“, îşi aminteşte Cristina. „Cred că aşa am prins gustul de a face lucruri frumoase şi utile în beneficiul comunităţii, alături de alţi voluntari“, spune tânăra.
Cristina i-a însoţit pe acei copii şi în două tabere la mare, în timpul cărora au strâns gunoaiele de pe plajă şi au învăţat să ocrotească natura.
Ulterior, ea s-a implicat, ca PR în prezentarea expoziţiilor organizate de „Fundaţia Zidul – S.O.S. Ambient, Meserii, Arte Vizuale”, condusă de tatăl său. De asemenea, tot ca voluntar, a desfăşurat acţiuni de promovare a Festivalului de film Next (ediţiile din 2008 şi 2009).
Seri medievale pentru studenţi
Tânăra a promovat şi a prima ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor, la Muzeul Ţăranului Român, în luna iunie 2009. Cristina Răducu a avut prilejul să călătorească împreună cu pic