Construirea Spitalului Municipal este singurul proiect pe care adminis-traţia locală l-a prins în planurile sale de viitor. Mai citiți Investitorii, atrași de impozite reduse Buticurile vor dispărea din Bacăul anului 2030 În viitor Bacăul va avea mai multe spații verzi Străzile aglomerate, o problemă eternă Băcăuanii vor locuri moderne de distracție Străzi suspendate și parcări subterane Arhitecții văd viitorul Bacăului gri Bacău, metropolă în 2030
Niciun locuitor al municipiului Bacău nu crede că peste 20 de ani va trăi într-un oraş care să se mândrească cu un sistem de sănătate competitiv. Lipsa medicilor profesionişti şi faptul că bolnavii vor fi trataţi superficial sunt principalele temeri. „Mi-aş dori ca oamenii să nu mai stea pe scările spitalelor şi să nu mai fie trataţi în batjocură de către medici. Mă tem însă că nu va fi aşa. Este o mentalitate ce nu se poate schimba nici măcar în 20 de ani“, este de părere Ciprian Popa, lucrător comercial.
Nici construcţia noului Spital Municipal nu-i mai face pe băcăuani să spere că vor avea servicii medicale de calitate în 2030. „Lipsesc medicii buni, iar dotările lasă de dorit. Dacă vom avea un spital nou, nu înseamnă că şpaga şi incompetenţa vor dispărea“, a declarat Mioara Nedelescu, profesoară.
Sănătatea depinde de salariu
Cu toate că băcăuanii sunt pesimişti, autorităţile locale sunt convinse că în 2030 sistemul de sănătate va fi un punct forte al oraşului. Ridicarea din temelii a unui Spital Municipal este investiţia pe care edilii locali mizează când vine vorba de a schimba în bine sistemul de sănătate băcăuan.
„Cu siguranţă că acest spital va funcţiona la capacitate maximă în 2030. El va deservi doar locuitorii municipiului şi va fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie“, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.
Edilii locali au găsit chiar şi