În lunile următoare, cititorii „Adevărul“ vor avea parte de titluri clasice şi de autori de referinţă. Charlote Brontë, A. Dumas, Thomas Hardy, A. P. Cehov, Emile Zola sunt doar câteva dintre numele viitoare din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“. Fără să se oprească la cele peste 12 milioane de volume care au ajuns până acum în casele cititorilor români, „Adevărul“ a pregătit pentru cea de-a doua jumătate a bine cunoscutei colecţii „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“ o ofertă foarte variată.
La fel ca şi în cazul primelor 50 de titluri publicate până acum, accentul pe calitatea textelor, autorilor şi traducerilor oferite publicului va continua să fie la fel de riguros şi atent la gusturile cititorilor.
De la capă şi spadă la SF
Dacă celebrul roman al lui Herman Melville, „Moby Dick“, a marcat jumătatea colecţiei, vor urma cărţi pe cât de variate, pe atât de bine verificate la proba istoriei. „Jayne Eyre“ a lui Charlotte Brontë, „Departe de lumea dezlănţuită“ de Thomas Hardy şi cele două volume din „Bâlciul deşertăciunilor“ de W. M. Thackeray vor reînvia spiritul romanului britanic de secol XIX, în timp ce „Pescăruşul“ şi „Unchiul Vania“ îl vor întoarce pe cititor în universul literaturii lui Cehov.
„Procesul“ lui Franz Kafka, volumul cu numărul 56, va prilejui o reîntâlnire în cheie absurdă cu mecanismele birocratice şi alienante ale sistemului, în timp ce mostrele de literatură SF marca Frank Herbert – cele două volume ale romanului „Dune“ – îl vor proiecta pe cititor cu vreo 20.000 de ani în viitor. De începuturile literaturii ştiinţifico-fantastice ne va reaminti H.G.
Wells, prin „Omul invizibil“ şi „Războiul lumilor“, oferite în acelaşi volum la mijlocul lunii aprilie.
Celebrele aventuri ale „Celor trei muschetari“ imaginate de Al