La două luni după accidentul de microbuz de la trecerea la nivel cu calea ferată de la Scânteia, rudele celor 13 morţi au ajuns la o înţelegere cu asiguratorul maşinii. SC Groupama Asigurări S.A şi avocaţii părţilor civile s-au înţeles asupra compensaţiilor financiare şi au renunţat la acţiunea în instanţă. Cele două părţi au început să facă demersuri susţinute pe lângă anchetatori astfel încât aceştia să le comunice cât mai repede actele necesare completării dosarului de daună în baza căruia este stabilit cuantumul despăgubirilor.
Poliţa RCA a „microbuzului morţii”, aflat în proprietatea firmei SC Valcris Trans ar trebui să acopere cheltuielile efectuate cu înmormântarea victimelor, costurile spitalizării celor doi supravieţuitori ai accidentului şi alte cheltuieli materiale, plus daunele morale.
„Am fost asiguraţi de toată disponibilitatea asiguratorului, există intenţia de a stinge litigiul, nu am discutat încă despre sume, dar ajungem si acolo. Vorbim de aproximativ 100 de părţi vătămate, copii, soţi, părinţi şi fraţi ai decedaţilor, care au pretenţii în cauză. Nu am fost convocaţi încă să luăm cunoştinţă de conţinutul dosarului penal încheiat pe numele celor doi administratori ai firmei de transport implicate în cauză, aşteptăm o rezoluţie”, a precizat Lucian Gheorghe, avocatul părţilor civile din dosarul „Scânteia”. „Aşteptăm procesul verbal de cercetare” Avocaţii rudelor celor 13 victime ale accidentului de la Scânteia susţin că au făcut nenumărate demersuri pentru a intra în posesia tuturor actelor din care să reiasă că sunt îndreptăţite la despăgubiri. Mai mult, pentru a se lămuri cu privire la răspunderea sa bănească, asiguratorul a insistat şi el ca respectivele acte să-i fie comunicate.
Pe 14 octombrie s-au împlinit două luni de la accident, iar ţinta avocaţilor este de a obţine plafonul maxim stabilit ca des