Numai în ultimii cinci ani, 699 de cruci. Pentru fiecare victimă a violenţei în familie. Sunt cifrele oficiale ale ANPF. Conform Parchetului General, anul trecut 489 de persoane au fost trimise în judecată pentru infracţiuni legate de violenţa în familie. 176 dintre victimele acestor agresori erau femei. 67 dintre ele au fost ucise. Violenţa în familie atinge apogeul atunci când se ajunge la omor. Şi se întâmplă atât de des, încât poţi ajunge să te întrebi dacă a fi soţie este o crimă şi dacă această crimă trebuie pedepsită cu moartea, în mod arbitrar, nu de o instanţă, ci de indivizii care îşi spun soţi.
ŞI SOŢIA, ŞI SOCRII
Luminiţa şi Vică Mihai s-au căsătorit în 1995. Aveau împreună un copil şi fuseseră plecaţi toţi trei în Italia. S-au întors în ţară în 2008 şi s-au stabilit în Amara, judeţul Ialomiţa, la părinţii femeii, oameni trecuţi de 70 de ani. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, relaţia celor doi soţi s-a deteriorat continuu din cauza geloziei bărbatului, care îşi suspecta soţia că ar avea o legătură extraconjugală. La asta se adăuga şi constantul conflict dintre Vică Mihai şi socrii săi, care îi reproşau faptul că nu are seriviciu.
Totul a culminat în seara de 15 mai 2009. "Astfel, conform declaraţiilor inculpatului, după ce băuse trei beri şi două pahare cu ţuică, în jurul orei 21:45, în timpul pauzei unui meci de fotbal care se televiza, socrii au reiterat reproşurile la adresa sa, cu ei solidarizându-se şi soţia, Mihai Luminiţa. Inculpatul menţionează că, în această împrejurare, soţia l-a împins cu braţele, cu consecinţa împiedicării sale de prag şi căderii. Acelaşi inculpat susţine că acest ultim gest a constituit pentru el o mare umilinţă şi deci un vârf al acumulărilor anterioare de această natură, motiv pentru care s-a înarmat cu o toporişcă şi a aplicat multiple lovituri celor trei victime, cu predilecţi