Agenţii de circulaţie au fost trimişi ieri pe teren să identifice anomaliile semnalate de Adevărul de Seară. Astăzi prezentăm indicatoarele rutiere ascunse sub crengi sau sub cabluri, pe stâlpii de iluminat; din această cauză se pot produce accidente grave. Unele de mare importanţă pentru fluidizarea traficului, altele mai puţin importante, sunt căutate din priviri de şoferii nefamiliarizaţi cu oraşul. Un exemplu concludent este indicatorul „Staţionare interzisă“, de la intersecţia din bulevardele Tomis şi Alexandru Lăpuşneanu pe sensul de mers către Satul de Vacanţă, care stă bine pitit printre crengile unui copac ornamental.
În aceeaşi intersecţie, semnul „Cedează trecerea“ pentru virajul la dreapta este mascat tot de salcâmi. Într-o situaţie similară sunt şi indicatoarele rutiere de pe stradelele laterale aflate în perimetrul cuprins între strada Ştefan cel Mare şi Bulevardul Mamaia. Unele sunt aşezate prea sus, iar altele sunt acoperite de vegetaţie.
„Eu ştiam că trebuie să dau prioritate, dar nu este normal ca semnul să nu fie vizibil“, a declarat Bogdan, un conducător auto constănţean. Un alt şofer, deja resemnat cu privire la neregulile amintite, a ridicat din umeri: „Nu eu hotărăsc unde se pun semnele de circulaţie, dar ar trebui să fie la vedere“. Şi semnul „Stop“ de la intersecţia dintre strada Zorelelor şi Bulevardul Mamaia este acoperit de un dispozitiv pentru semnalizare acustică.
Responsabilitatea Primăriei
Aceste aspecte au fost prezentate şi şefului Compartimentului de Sistematizare din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, Cristian Bratu. „Vom verifica aceste nereguli şi vom înainta o informare administratorului domeniului public“, a declarat Bratu. Măsura a fost luată, ce-i drept, întrucât, la jumătate de oră după ce le-am adus la cunoştinţă aceste nereguli, un agent al Serviciului Poli