Firmele care vând sisteme antifurt nu o duc prea bine, în ciuda numărului în creştere a autoturismelor furate. Ca să supravieţuiască, oferă şi alte servicii, cum ar fi spălatul maşinii. Sursa: www.antifurt-auto.roSursa: www.antifurt-auto.roSursa: www.antifurt-auto.roSursa: www.antifurt-auto.roSursa: Mediafax
1 /.
Un sistem antifurt, care presupune marcajul permanent al unor părţi ale maşinii, de regulă 10 piese, cum sunt oglinzile, farurile sau parbrizul, costă aproximativ 250 de lei. Procedeul este simplu, spun comercianţii. Seria de identificare a maşinii, respectiv serie de şasiu, este imprimată, cu ajutorul unei soluţii speciale, pe părţile maşinii. Ulterior se aplică o soluţie care “mătuieşte” inscripţia.
În cazul oglinzilor situaţia se complică puţin, după cum explică Silviu Anton, directorul de vânzări al unei firme din Iaşi care comercializează astfel de sisteme. Astfel, nu toate soluţiile permit “mătuirea” oglinzilor din plastic, însă sunt destule firme care deţin tehnologia necesară şi pentru efectuarea unor asemenea lucrări.
Dragostea pentru maşină, mai mare decât teama de hoţi
În plus, spune Silviu Anton, soluţiile nu afectează componentele maşinii. Cu toate acestea, românii nu sunt atraşi de sistemele de marcaj permanent al autoturismelor, tocmai pentru că se tem. Deşi a achiziţionat un set de produse, care permit marcajul a aproximativ 1.000 de maşini, firma ieşeană nu a numărat nici măcar 100 de clienţi.
“Oamenii sunt reticenţi şi refuză aceste sisteme pentru că se tem că le strici maşina, deşi numărul furturilor a crescut. Am făcut lucrări de acest gen pentru pentru clienţi şi prieteni, care au fost încântaţi, ne-am făcut şi reclamă, dar degeaba. Vânzările merg foarte prost”, a declarat pentru evz.ro Silviu Anton.
Reconversie pe timp de criză
Din această cauz