La doar 16 ani, tânăra era dorită într-un lot de karate musulman, antrenorul ei primind o ofertă de două cămile şi ceva aur pentru micuţa luptătoare. De mică a încheiat un pact serios cu fotbalul sau filmele invadate de lupte şi a ignorat total păpuşile sau baletul. Apoi, la doar nouă ani, îndrumată de tatăl ei şi de filmele cu Van Damme, a păşit pentru prima oară în sala plină de karatişti.
„Eu am fost foarte băieţoasă când am fost mică, aşa că nu a fost o surpriză că am început să fac karate. Ţin minte însă că prima demonstraţie, pentru prima centură, a trebuit să o repet de vreo patru sau cinci ori, tot nu reuşeam. Într-un final, am primit centura, mai mult din milă ca să zic aşa”, şi-a amintit Alexandra. Momentul a marcat-o puternic, a ambiţionat-o, iar micuţa luptătoare a ajuns campioană naţională după doar trei luni de la prima ei încercare.
Doi dani şi mereu locul întâi
Nimeni nu a mai avut ocazia să ocupe locul întâi la vreun concurs la care participa Alexandra. Astfel, karatista se bucură nespus când povesteşte cum de la momentul obţinerii primei centuri a luat doar locul întâi, iar astăzi înfăşoară în jurul kimono-ului o centură neagră de doi dani. Valoarea ei nu a trecut deloc neobservată, iar stilul ei de executare a mişcărilor kata sau kumite au ajuns să impresioneze un selecţioner musulman, pe când sportiva avea doar 16 ani. „Antrenorul mi-a povestit după o discuţie cu un selecţioner musulman că ar fi dorit să ofere pentru mine o cămilă şi ceva aur, dar aveam nevoie de acordul părinţilor, şi nu au acceptat”, a povestit karatista.
Refuzul nu a fost urmat însă de dezamăgiri competiţionale, dimpotrivă, cartea de vizită a Alexandrei are înscris titlul de maestru emerit al sportului. „Acest statut este recunoscut de Ministerul Tineretului şi Sportului. La el se mai adaugă titlul de cel mai bun sporti