Numele comunei Polovragi este unul aparte, la fel ca şi zona în care se află. Situată în partea central-sud-vestică a ţării şi făcând parte din zona Subcarpatică a Olteniei, regiunea este cuprinsă între Bistriţa Vâlcii şi Tismana, chiar la poalele Munţilor Piatra Polovragilor.
Având ca panoramă Cheile Olteţului şi Mănăstirea Polovragi, pensiunea Castania pare a se afla într-un mic colţ de rai. Aerul curat, apropierea de pădurea de castani comestibili, angajaţii primitori şi bucuroşi întotdeauna de oaspeţi, fac din această pensiune un punct de atracţie turistică important pentru comuna Polovragi. Nu trebuie să te gândeşti că este o perioadă de timp anume când este bine să vizitezi Polovragiul. Tot timpul anului locul este plin de verdeaţă şi ai o mulţime de activităţi la care poţi participa. Ca şi acum, la Festivalul Castanelor.
Pitoresc
Ai de ales între a vizita Peştera sau Mănăstirea Polovragi, Peştera Muierilor şi Cheile Galbenului sau Culele din Măldăreşti. Dacă eşti amator de noi descoperiri, poţi să faci o drumeţie la peşterile încă neexplorate şi, cine ştie, să scoţi la iveală comori nemaivăzute. O vizită la Mănăstirea Hurezi (sau Horezu) poate fi o experienţă inedită, fiind una dintre mănăstirile declarate monument Unesco.
Una dintre multele "atracţii" ale locului este considerată a fi şi demonstraţia meşterului olar din Horezu, Laurenţiu Pietraru. Din păcate, vremea n-a ţinut cu cei care au organizat Festivalul Castanelor. Sâmbătă, când ar fi trebuit să aibă loc toate aceste activităţi, ploaia mocănească ce a căzut de dimineaţă şi până seara târziu a împiedicat desfăşurarea lor.
Bucate de top
Totuşi, n-a fost o zi cu ghinion. La ora stabilită au început să apară din ce în ce mai mulţi invitaţi, unii dintre ei făcuseră rezervări cu ceva vreme în urmă, iar alţii au fost conduşi spre pensiune de aroma