După terminarea campaniei de recoltare, Mulfatlar România anunţă o cantitate-record de vin: mai mare cu 37% faţă de anul anterior.
Producţia de vin a anului 2008 a fost de 22 de milioane litri de vin, iar anul acesta se vor produce 30 de milioane de litri din care 9 milioane vor fi de vin roşu, iar 21 de milioane de litri vor fi de vin alb. Podgoria se află în cel de-al doilea an, culegându-se roadele procesului de reîntinerire a viţei-de-vie început în urmă cu patru ani.
Fiesta Latina
La 13 octombrie, Casa Albă a găzduit "Fiesta Latina", un eveniment ce a combinat ingenios muzica şi gastronomia sud-americane. Maestrul bucătar Maricel Presilla a pregătit pentru invitaţi friptură de porc în stil cubanez, fasole braziliană, enchilada cu pui (o reţetă din Honduras), salată de varză şi un desert cu brânză, ciocolată şi sirop de hibiscus (reţete guatemaleze). Inedit este că o parte dintre ingrediente au fost culese direct din grădina de la Casa Albă, creată la iniţiativa Primei Doamne. "Nu m-am simţit deloc ca şi cum aş fi fost la o reşedinţă prezidenţială. M-am simţit ca într-o bucătărie fabuloasă", spunea maestrul bucătar Maricel Presilla.
Festival de toamnă
La 10 octombrie, la Brăila s-a deschis festivalul "Flori de toamnă" ajuns la cea de-a treia ediţie. Gândit ca o expoziţie florală, evenimentul a găzduit 20 de producători şi comercianţi de flori şi plante ornamentale din judeţ, care şi-au expus produsele în Grădina Mare din Brăila. Festivalul a fost "completat" cu bucate alese, vizitatorii putând degusta pastramă, must, vin sau ţuică fiartă, dar şi cu numeroase concerte de muzică populară, uşoară sau de fanfară. Un alt moment special a fost demonstraţia de artă culinară pregătită de bucătari instruiţi în cadrul şcolii Bella Italia.
Papricaş
16 bucătari din România, dar şi din Ungaria şi Serbia s-au înt