Se spune că atunci când ne spălăm pe cap, aplicarea balsamului este esenţială pentru a avea un păr frumos şi sănătos. Întrebarea este dacă această operaţiune este într-adevăr recomandată tuturor. Iată câteva mituri şi adevăruri despre balsamul de păr.
Îngrijirea părului începe cu o şamponare corectă, care este apoi completată de acţiunea balsamului şi, eventual, de aplicarea unei măşti cosmetice pentru păr. Specialiştii dau deseori indicaţia ca după fiecare spălare să aplicaţi pe păr balsam şi apoi să clătiţi foarte bine, pentru că acţiunea balsamului ajută la descurcarea podoabei capilare şi acoperă firul de păr cu un strat protector. Aceasta este recomandarea, însă balsamul nu este indispensabil pentru toate tipurile de păr. Iată ce trebuie să ştiţi înainte de a vă hotărî să luaţi de pe raftul magazinului o sticlă de balsam pentru păr.
Aplicarea balsamului hidratează părul
Afirmaţia este adevărată. Pentru părul fragil şi, în special, pentru cel uscat, balsamul este o adevărată mană cerească, însă, din păcate, în acest caz hidratarea nu se face în profunzime.
Balsamul trebuie ales în funcţie de tipul de păr
Este cât se poate de adevărat. Indiferent dacă sunteţi sau nu adepta folosirii balsamului de păr, este necesar ca acesta să fie potrivit nevoilor părului dumneavoastră. Aşa cum bine ştiţi, pe piaţă există o gamă largă de astfel de produse pentru îngrijirea părului, aşa că aveţi de unde alege, mai ales că, în final, toate au acelaşi scop: de a curăţa şi hidrata firul. Balsam pentru păr vopsit sau nuanţat, pentru păr uscat, pentru păr tern sau pentru păr fragil, unul dintre aceste produse trebuie să satisfacă nevoile podoabei capilare cu care v-a înzestrat natura.
Hidratează asemenea unei măşti de păr
De data aceasta, adevărul este altul. Măştile special concepute pentru îngrijirea părului hidratează firu