Emigranţii africani trimit anual câte 40 de miliarde de dolari familiilor rămase acasă, însă lipsa competiţiei în serviciile de transferuri bancare face ca o bună parte din aceşti bani să ajungă în buzunarele Western Union şi MoneyGram. Africa primeşte sume considerabile de la emigranţii care lucrează pe alte continente, însă lipsa de informaţie, legile restrictive şi taxele mari fac ca aceşti bani să nu contribuie în mod eficient la micşorarea sărăciei şi la susţin
Emigranţii africani trimit anual câte 40 de miliarde de dolari familiilor rămase acasă, însă lipsa competiţiei în serviciile de transferuri bancare face ca o bună parte din aceşti bani să ajungă în buzunarele Western Union şi MoneyGram.
Africa primeşte sume considerabile de la emigranţii care lucrează pe alte continente, însă lipsa de informaţie, legile restrictive şi taxele mari fac ca aceşti bani să nu contribuie în mod eficient la micşorarea sărăciei şi la susţinerea dezvoltării, conform un raport al Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) publicat cu ocazia unui forum despre transferurile de fonduri organizat de o agenţie ONU în vederea mobilizării băncile centrale şi guvernele.
IFAD estimează că în fiecare an emigranţii africani trimit 40 miliarde de dolari (26,7 miliarde euro) familiilor rămase acasă. Această cifră era până acum necunoscută, dar estimările erau de trei sau patru ori mai mici. Un economist IFAD a adăugat că Africa "a fost întotdeauna o enigmă în ceea ce priveşte transferurile de fonduri. Evaluările se situau în general undeva în jur de 10 miliarde şi 17 miliarde de dolari. Nici chiar băncile centrale africane nu deţineau nici o cifră."
Western Union şi MoneyGram deţin controlul pieţei de transferuri în Africa
Această lipsă de informaţie are influenţe nefaste asupra efectului pe care aceşti bani îl au asupra economiei Africii. Nic