Demonstraţii culinare, degustări, concursuri, recorduri culinare, concerte... Toate într-un singur loc: Parcul Unirii, 1-4 octombrie. La cea de-a treia ediţie a Bucharest Food Festival surprizele s-au ţinut lanţ, aşa că bucureştenii s-au putut bucura din plin de combinaţiile reuşite ale maeştrilor bucătari care au susţinut demonstraţii culinare.
Reţetă de chef
Jurnalul de bucătărie a fost prezent la festival prin workshopul "Bucătăria românească ieri şi azi". Simona Lazăr, editorul suplimentului, a vorbit celor prezenţi despre preparatele specifice din bucătăria oltenească. Invitatul său a fost Radu Gerheş, tânărul executive-chef de la Restaurantul Jade, din Bucureşti. El a preparat saramură de pui, o reţetă veche din zona Olteniei. Tinereţea, seriozitatea şi talentul cu care a pregătit preparatul ne-au cucerit. Radu Gerheş este unul dintre tinerii care reuşesc să impresioneze. Şcolit în arta culinară în România, apoi în Italia şi în Spania, maestrul este la curent cu toate noutăţile din domeniu: "Afară tot timpul mergeam la cursuri, eram la curent cu tot ce apărea nou în domeniul culinar", ne-a spus Radu. S-a specializat în prepararea peştelui de orice fel.
Secretele saramurii: vinul şi ţuiculiţa
La restaurantul în care a lucrat în Madrid, "ospătarul ducea la masă peştele viu şi îi spunea clientului care-l comandase de unde a fost prins, la ce oră, cum şi cu ce ingrediente va fi gătit". Aşa se face că acum cheful ştie să prepare mâncăruri italieneşti, spaniole şi româneşti (nu neapărat în această ordine). Ne-a interesat, la sfârşitul demonstraţiei, părerea maestrului despre preparat: cum se pregătea pe vremuri şi cum se face acum? "Între reţeta care se gătea atunci şi cea preparată de mine nu e mare diferenţă. Aceleaşi ingrediente şi, mai ales, aceeaşi ţuiculiţă şi, normal, vinişorul nelipsit din această reţetă. Ingredientele