Refacerea Centrului Istoric al Capitalei mai are de aşteptat. Primarul Sorin Oprescu a anunţat joi, 22 octombrie că a reziliat contractul cu firma Sedesa, care se ocupă de reabilitarea zonei amintite. Compania spaniolă mai are de finalizat patru străzi, iar pentru celelalte zece urmează să fie organizată o licitaţie publică, lucru ce ar putea întârzia şi mai mult repararea acestui perimetru al oraşului.
Refacerea Centrului Istoric al Capitalei mai are de aşteptat. Primarul Sorin Oprescu a anunţat joi, 22 octombrie că a reziliat contractul cu firma Sedesa, care se ocupă de reabilitarea zonei amintite.
Compania spaniolă mai are de finalizat patru străzi, iar pentru celelalte zece urmează să fie organizată o licitaţie publică, lucru ce ar putea întârzia şi mai mult repararea acestui perimetru al oraşului.
"Firmei Sedesa îi rămân de finalizat patru străzi cu care societatea s-a luptat în ultimii patru ani, pentru aceasta fiind deja alocaţi aproximativ 750 de mii de euro", declară edilul-şef.
Sorin Oprescu spunea pe 23 septembrie, în timpul unei vizite în Centrul Istoric al Capitalei că reprezentanţii firmei Sedesa nu respectă termenele din contract. Va veni un moment când acest contract "va deveni caduc", ameninţa atunci primarul.
În patru ani au fost refăcute doar patru străzi din cele 14 care au nevoie de reabilitare şi sunt cuprinse în proiectul de refacere a Centrului Istoric.
Primăria Capitalei a început în decembrie 2006 lucrările de reabilitare. Operaţiunea a fost întârziată, după ce în timpul săpăturilor au fost descoperite vestigii arheologice.
Ritmul lent al reabilitării Centrului Istoric a fost criticat în repetate rânduri de presa centrală. Săpăturile au fost sistate la un moment dat din cauza descoperirii vestigiilor amintite, iar şanţurile făcute de excavatoare s-au umplut imediat de gunoaie.
Situaţia este cu atâ