A plecat de la o slujbă de inginer automatist şi a ajuns să facă turism. Este povestea Corneliei Dumitrescu, proprietara Pensiunii Castania. "Este o ocupaţie foarte potrivită pentru mine, pentru că se potriveşte cu calităţile mele de bun organizator. A face turism este o alegere potrivită pentru persoanele mai «tinerele», deci şi eu. Faptul că locaţia pensiunii este la munte, unde este aer curat şi oamenii sunt primitori m-a făcut să iau decizia de a construi o pensiune", ne-a spus Cornelia.
De ce Castania sau Festivalul Castanelor? "Pentru că este legat de numele pensiunii şi, mai ales, de faptul că pensiunea este foarte aproape de pădurea de castani comestibili, care este o raritate în România, mai există doar două păduri de acest gen, la Tismana şi la Baia Mare. Pădurea de castani de la Polovragi se poate mândri că este deţinătoarea unor castani vechi de circa 200 de ani şi, un al doilea motiv, pentru că e şi timpul când se coc castanele. Un al treilea motiv poate fi şi din cauză că drept aliment, castana nu este foarte cunoscută şi folosită."
Gusturi şi arome
Pentru însufleţirea petrecerii de la Festivalul Castanelor au avut ajutor din partea Primăriei din Polovragi, care a adus la festival un ansamblu de cântece populare şi ciobăneşti. Artiştii au ridicat moralul asistenţei, alături de bucatele servite la petrecere.
Proprietarei pensiunii, Cornelia Dumitrescu, nu i-a venit să creadă când, pe lângă aproximativ 200 de invitaţi cât era stabilit, s-a trezit şi cu câteva autocare în plus, aduse tot de invitaţia la sărbătoarea castanelor. Dar cel puţin acum era sigură de un lucru: mâncarea bună de la pensiune a atras ca un magnet oamenii dornici de "un pahar de vorbă" şi, mai ales, de o mâncare bună, preparată ca la mama acasă. Am vrut să-i mulţumesc bucătarului pentru preparatele culinare care au fost atât de apreciate şi a