Pacienţii tremură de frig, iar medicii spun că vor rămâne şi fără curent şi apă, de luna viitoare. Din cauza întârzierii procedurilor de vânzarea cabinetelor medicale, circa 10.000 de pacienţi riscă să rămână fără asistenţă medicală.
Medicii de familie şi de specialitate din Centrul Medical „Hypocrate“ riscă să ajungă în stradă, din cauza întârzierii formalităţilor pe care Consiliul Judeţean trebuia să le întreprindă pentru a le vinde cabinetele.
Mai mult, de luna viitoare, aceştia vor rămâne şi fără utilităţi. „Nu este destul că pacienţii îngheaţă în sala de aşteptare, de luna viitoare nu vom mai avea nici apă, nici curent. Asta se întâmplă pentru că cei de la Consiliul Judeţean, care deţin clădirea, nu ne-au aprobat o nouă centrală termică pe care am vrut să o cumpărăm“, spune Florica Ardelean, medic de familie.
Situaţie tărăgănată de ani întregi
În schimb, reprezentanţii Consiliului Judeţean afirmă că nu există fondurile necesare clarificării statutului juridic al clădirii, respectiv, demararea procedurilor de intabulare, evaluare, şi vânzare a cabinetelor către medici. Utilităţile şi contractul de închiriere a spaţiului sunt contractate pe firma Hypocrate SRL, înfiinţată de un grup de medici în anii ’90.
Spaţiul a aparţinut iniţial Spitalului Judeţean, iar ulterior a trecut în proprietatea Consiliului Judeţean. Medicii care au înfiinţat firma Hypocrate SRL au părăsit pe rând Policlinca, însă acum cer desfiinţarea acestei firme. „Totul este praf acolo, nu mai are nici un rost, dacă de atâta vreme Consiliul Judeţean nu a dorit vânzarea cabinetelor, în care am investit cu toţii. Eu nu am plecat de bine. Nu se mai putea. Am ieşit şi din firma «Hypocrate», însă aceasta se va desfiinţa“, spune medicul Liviu Ardelean.
Cei 12 medici rămaşi în imobil afirmă că firma „Hypocrate“ a cerut debranşarea de la utilităţi, însă de vină es