Şi-a depăşit frica şi şi-a împlinit visul pe care îl avea de mic copil: acela de-a vedea din înaltul cerului cum văd păsările. În viaţa de zi cu zi face simple măsurători, ca inginer topograf. Încă din adolescenţă, tânărul a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-şi realiza visul. Auzise de Aeroclubul României de la Bucureşti şi a intenţionat să se înscrie acolo, pentru a urma cursuri de zbor cu parapanta, mai ales că erau gratuite.
Din păcate, nu a fost să fie. Norocul nu i-a surâs nici la un alt club la care a încercat apoi, în Constanţa. Până la urmă s-a dovedit că încercase unde nu trebuia.
„Am dat căutare într-o seară pe Google şi am găsit un site în lucru, cu un nume: Albert Malaxa. Acesta conduce din Galaţi şi de aici a pornit totul” , îşi aminteşte Andrei. Trei zile mai târziu, se întâlnea cu Albert, iar de aici începe povestea.
Şi-a depăşit temerile
Zborul cu parapanta a fost un prag psihologic, pe care l-a depăşit încă de la prima încercare. De atunci, a avut atât de mult lansări, că nu le mai ştie numărul. Îi place atât de mult încât, dacă nu zboară cel puţin o dată pe săptămână, nu simte că trăieşte!
E conştient însă că există întotdeuna riscul ca unele lucruri să nu meargă bine, dar susţine că, dacă nu te supraestimezi, nu se poate întâmpla nimic rău. Speră ca într-o zi să ajungă printre veteranii acestui sport, oameni care au reuşit performanţa de-a se ridica la 4.000 de metri înălţime şi au parcurs distanţe de 60 de kilometri, venind din Dobrogea la Galaţi.
Secretul este destul de simplu: pe lângă antrenament, trebuie să ştii să prinzi curenţii de aer cald.
A decis să-şi schimbe viaţa
În prezent, Andrei este student la cea de-a doua facultate, de psihologie, la Universitatea din Iaşi. Înainte de acesta, a încheiat Facultatea de Geodezi