Rezident german din anii 80 a ţinut să-şi lanseze prima carte în limba română la Cluj, la Muzeul Etnografic şi în Janis Club, într-un montaj muzical inedit
Şi-a petrecut tinereţea cu boema clujeană. A emigrat după ce Securitatea l-a stâlcit în bătaie. După 30 de ani se întoarce la Cluj pentru a-şi lansa cartea de memorii, duminică, la ora 21.00, în Janis Pub.
Wolfgang Klein, rezident german din anii 80 a ţinut să-şi lanseze prima carte în limba română, „Izvorul fericirii” la Cluj, la Muzeul Etnografic şi în Janis Club, într-un montaj muzical. „Este oraşul în care am avut cei mulţi prieteni, după Sibiu, dar şi multe rude”. Directorul fabricii de porţelan din Iris îi era unchi.
Deşi s-a născut la Sibiu, venea adesea cu prietenii la Cluj. „Pe atunci se intra foarte greu la facultate, iar majoritatea amicilor vizau Medicina”. Locurile lor preferate de petreceri erau Haşdeu, Chios şi Croco. Cu prietenii din Cluj petreceau la festivalul de jazz din Sibiu şi din Vama Veche, unde ajunsese organizator. „După festivalul organizat de noi în Vamă, a făcut şi Mircea Toma festivalul Stuf”, pretinde Klein.
Bătut pentru relaţii cu străinii
Cartea prezintă cu umor povestiri din tinereţe, din Cluj, Sibiu şi din exil: „Nu m-am acomodat, pentru că germanilor le lipseşte spiritul de distracţie al românilor şi mititeii”. Temele sunt savuroase. Printre ele, povestea pacheţelului din SUA primit de la unchiul emigrat, a cărui cenuşă a fost confundată cu cafeaua. O alta, este episodul în care a fost bătut de securistul şcolii, pentru că a făcut sex cu o olandeză. "M-au prins în maşina ei, cu guldeni în buzunar", ne-a spus Klein.
Nu lipsesc poveştile legate de răzbunarea pe profesori: zahăr în rezervorul motocicletei, prăbuşirea catedrei de sub care au fost demontate şuruburile, lipiciul de pe scaun care a decupat rochia nesuferitei de profesoare.
Nu ui