Una dintre cele mai frumoase cetăţi locuite din Europa îşi asortează clădirile istorice cu nuanţele palide ale toamnei, într-un joc cromatic care transformă locul într-un subiect de tablou în culorile favorite ale lui Van Gogh. Sursa: Dan Arsenie
Când o bătrânică deschide geamul repede, cu grija acelui "nu se cade" să fie văzută cu părul nepieptănat, îţi dai seama că bucăţile de lume medievală poartă şi acum viaţă în ele. Cetatea este locuită şi, la orele dimineţii, ies oameni care coboară pe scările sau aleile care leagă Oraşul Vechi de cel Nou.
Turnul cu Ceas, paznicul locului
Aşa că, într-o banală zi lucrătoare, vei putea cutreiera liniştit drumurile pietruite ale părţii vechi, pentru a cunoaşte o lume bine conservată - dar uşor incompletă - şi câteva poveşti care îţi vor intra la inimă. Aici ajungi după rânduri de trepte care şerpuiesc pe unde natura le-a făcut loc, pe un deal dominat de un Turn cu Ceas cu acoperiş pestriţ.
În Turn vei descoperi frumoasa poveste a lui Hermann Oberth, un părinte al astronauticii pentru care niciun manual şcolar nu a găsit loc pentru a-l oferi drept model elevilor români. Dincolo de această nedreptate stă un muzeu spaţial, construit de nemţi la Feucht, o comună bavareză.
Cum ajungi
Obiective turistice în apropiere
În Turn vei găsi şi o ordonată colecţie de obiecte din diferite timpuri istorice, dar principala atracţie o vei găsi sus, lângă ceas, unde te aşteaptă o panoramă superbă a unui oraş pestriţ în sensul bun. Ciudat, verdele se potriveşte cu rozul şi albastrul deschis, deoarece tot stilul este legat de acoperişurile îmbătrânite frumos şi de copacii cu frunză în schimbare. Vezi de aproape şi cele şapte figurine care reprezintă zilele săptămânii. La miez de noapte, când ceasul bate, păpuşa zilei lasă loc în prim-plan alteia, care va bucura