Fundaşul Unirii Urziceni, argentinianul Pablo Brandan (26 de ani), pasator la golul prietenului Bilaşco (28 de ani) la punctul de 1-1 şi marcator al golului care i-a “îngropat” pe scoţieni (4-1), vorbeşte despre cum a ajuns la Urziceni, cum s-a adaptat în România şi ce mâncare autohtonă îi place.
“Țăranul” Pablo Brandan, aşa cum e poreclit de colegi, nu şi-a revenit încă după euforia primei victorii a Urziceniului în Liga Campionilor. “Avem încredere, pentru că suntem o echipă mică, precum o familie”, a zis Brandan imediat după meciul de la Glasgow.
Venit la Urziceni în urma lobby-ului făcut de fostul coechipier de la Alaves (Spania), Bogdan Mara, argentinianul declară că s-a adaptat foarte bine în România. S-a împrietenit cu Marius Bilaşco. Mai mult de atât, cel din urmă l-a ajutat pe sud-american să înveţe limba română şi a ţinut să îl iniţieze în tradiţiile culinare ale ţării noastre.
În familia Urziceniului, fundaşul Unirii o include şi pe mama prietenului său “Bilă” Bilaşco, pe care o consideră o bucătăreasă excelentă. Întrebat ce mâncare românească îi place, Brandan a răspuns:
“Sunt multe care îmi plac. Mama lui Marius trimite mereu pachete de la Sighetu Marmaţiei. Slănina şi mămăliguţa cu brânză şi smântână sunt cele mai bune. Acesta este unul dintre motivele pentru care jucăm atât de bine împreună”.
Pablo a dezvăluit şi istoria primului gol al Urziceniului din Scoţia: “De o săptămână mă bătea la cap, să-i dau o pasă de gol. Uite că i-am dat-o în Liga Campionilor şi am şi bătut la scor pe Rangers! Acum, aştept să-şi onoreze promisiunea şi să-mi aducă bucate de la Maramu”.
Fără fete, fără ţigări, fără băutură
Poreclit “Bilă”, Marius Bilaşco (28 de ani) s-a născut la Sighetu Marmaţiei, Maramureş. S-a consacrat la FC Argeş, unde era febleţea lui Dobrin: “Nea Gicu îl plăcea foarte mult. Nu fuma, nu bea, nu le ave