Profesia lui de bază este preoţia, însă de 20 de ani ajută oamenii nu numai cu predici, ci şi cu o farfurie de mâncare Mihail Milea provine dintr-o familie cu 12 copii, o familie care s-a confruntat cu multe lipsuri şi greutăţi. Încă din copilărie, preotul şi-a propus să ajute oamenii nevoiaşi, oferindu-le un adăpost, mâncare şi o şansă la viaţă.
Aceasta a fost şi motivul pentru care în urmă cu 20 de ani a demarat un prim proiect în această direcţie: o cantină socială pentru copiii străzii din Buzău.
Apoi, părintele misionar a căutat să integreze aceşti copii în societate şi a înfiinţat în acest scop Şcoala de Arte şi Meserii. În prezent, aceasta are o clasă de tâmplari şi croitori.
De la şcoala din Buzău, preotul merge zilnic la Câmpeni, unde îl aşteaptă 30 de vârstnici, care nu mai au puterea să se descurce singuri. Altădată o localitate înfloritoare, era pe punctul să dispară de pe harta ţării înainte de 1989, din cauza depopulării. Mihail Milea s-a hotărât să readucă la viaţă localitatea construind în nişte clădiri abandonate o şcoală primară, un cămin de băieţi şi altul de bătrâni.
„ Copiii abandonaţi au grijă de bătrânii abandonaţi, într-un sătuc abandonat. Încerc să îi înveselesc şi să le dau de lucru. Unii dintre ei nu au văzut niciodată un avion, aşa că le-am adus unul adevărat în curte, primit de la Baza Aeriană de la Boboc. Mai au acolo şi un elicopter şi un vapor. Tot aici mai este şi o minigrădină zoologică cu 12 specii de animale şi păsări, iar în spatele căminului am plantat şapte hectare de pădure, unde trăiesc animalele ”, spune părintele.
În decursul a trei ani, preotul a reuşit cu ajutorul donaţiilor să construiască un centru de zi, unul pentru femeile agresate de soţi, o tabără pentru tineri în Delta Dunării şi încă un azil, pentru bărbaţi.
Cel mai important proiect in