Cristian Mungiu a inceput video-interviul rememorand pentru HotNews.ro prima intalnire cu un cineast roman, Mircea Daneliuc, petrecuta in 1970-71 prin intermediul cainelui acestuia, Sufletel, care manca usturoi si pe care mama lui Mircea Daneliuc il lasa familiei Mungiu de cate ori pleca la Bucuresti sa-si vada fiul.
Discutia a continuat pe linia rememorarilor, cu dezvaluirea modului in care Cristian Mungiu isi scrie scenariile, deschizand rand pe rand sertarele memoriei, si cu primii pasi ai proiectului „Amintiri din Epoca de Aur”.
„Cand am inceput cu Hanno (n.red. – Hoefer) sa cautam aceste legende, am facut un exercitiu de stimulare a imaginatiei. Stateam asa - ca doi vulturi din Cartea junglei -, si ne aduceam aminte tot felul de lucruri si spuneam: Auzi, da’ tu iti aduci aminte ca pe vremea aia era asa si asa... Mi-a facut placere sa citesc zilele astea povestile primite de la oameni pe www.amintiridinepocadeaur.ro si inscrise in concursul „Cea mai tare legenda urbana din anii 80 pana azi”.
Mobra Films va ecraniza legenda castigatoare, care e foarte simpatica si care povesteste o vizita de lucru a lui Ceausescu la Fabrica de avioane de la Bacau. (...) Am constatat ca exista o simpatie intreaga pentru legende cu oameni care mor si despre care se constata ca nu sunt morti. Am primit cel putin opt variante, printre care unele de un umor negru foarte simpatic.”
Cristian Mungiu a dezvaluit pentru HotNews.ro faptul ca actiunea urmatorului sau proiect se va petrece in Romania ultimilor 10 ani. „Va fi un film realist, dar nu va fi comedie”, a spus cineastul.
In legatura cu implicarea sa in primenirea mecanismului inca greoi de finantare a cinematografiei, Cristian Mungiu a declarat: „Sincer, toata miza acestei chestii nu e legata de persoana mea. Eu pot sa-mi fac filmele. Le-am putut face si inainte, si d