Nati Meir a fost cinic şi lipsit de respect cu cei care-l considerau prieten, de care s-a apropiat profitând de statutul său de fost deputat şi candidat la preşedinţie - statut care l-a făcut să pară un om extrem de serios, aşa cum sunt demnitarii din statele membre ale Uniunii Europene. Sursa: Mediafax
Aceasta este concluzia magistratului Dorel Matei, de la Tribunalul Bucureşti, cel care a decis, marţi seară, să-l arunce după gratii pentru 29 de zile pe Meir. Acuzaţiile - înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere de valori falsificate - i-ar putea aduce fostului candidat la prezidenţiale o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 15 ani de închisoare.
„A dat dovadă de o deosebită stăruinţă pe cale infracţională şi ingeniozitate şi, folosindu-se de statutul său de fost parlamentar şi candidat la preşedinţia României, a înşelat vigilenţa persoanelor vătămate, persoane din mediul cântăreţilor de muzică lăutărească, fără o solidă pregătire juridică”, a rată magistratul în motivarea deciziei sale.
În plus, acesta a subliniat faptul că Nati Meir a reuşit să câştige prietenia lui Adrian Minune şi a impresarului său, mergând împreună cu aceştia la nunţi şi onomastici şi transformându-i astfel în victime sigure.
„Acest element denotă cinism şi lipsă de respect atât pentru valori juridice, cum ar fi încrederea datorată înscrisurilor autentice şi instrumentelor de plată, dar şi pentru valori morale, cum este prietenia. (...) E de neconceput ca, într-un stat membru al Uniunii Europene, un candidat la preşedinţie să plătească artiştii de muzică de petrecere cu valută falsă”, mai notează judecătorul.
Afirmaţii „absurde”, ignorate
La final, judecătorul a arătat că declaraţiile lui Meir cum că ar fi fost sfătuit de o persoană din conducerea serviciului secret al Internelor să nu predea banii falşi poliţiei nu po