Dincolo de realitatea sa sumbra, epoca comunismului a fost sursa de inspiratie pentru multi artisti, printre care fotografi sau regizori. Printre cele mai reusite expuneri ale perioadei de dinainte de '89 se regasesc in filmele lui Cristian Mungiu si pozele fotografului Andrei Pandele. Daca in filmul Amintiri din Epoca de Aur, Mungiu in surprinde cu ironie si umor unele situatii ce par acum absurde, dar erau plauzibile in vremea lui Ceausescu, Pandele le imortalizeaza pe hartie. Astfel galeria de fotografie Karousel expune, pana pe 27 octombrie, expozitia Made in Romania realizata de fotograful roman, ce reda "flash-back-uri dintr-un timp pe jumatate uitat". In sala Dalles au fost expuse 85 lucrari realizate majoritatea in anii '70-'80, care surprind viata in perioada comunismului in unele dintre cele mai umoristice sau triste ipostaze - ultima coada la zahar inainte ca acesta sa se dea pe cartela, oamenii "refulati" din statia de metrou pentru ca in tren se plimba Ceausescu, marea ninsoare din '85 cand circulatia auto a fost interzisa si strazile au devenit alei de promenada pentru pietoni etc.
Fotografiile sunt insotite de scurte descrieri, adevarate cronici ale timpului redate cu umor ironic de autor. Langa una dintre fotografii a fost asezata chiar si o lupa pentru ca vizitatorii sa priveasca atent fetele din multimea adunata in Piata Revolutiei, in '89. Din seria limitata de cate 10 exemplare au fost deja vandute 5 poze, pretul pentru o fotografie fiind intre 300 si 600 de euro.
Dincolo de realitatea sa sumbra, epoca comunismului a fost sursa de inspiratie pentru multi artisti, printre care fotografi sau regizori. Printre cele mai reusite expuneri ale perioadei de dinainte de '89 se regasesc in filmele lui Cristian Mungiu si pozele fotografului Andrei Pandele. Daca in filmul Amintiri din Epoca de Aur, Mungiu in surprinde cu ironie si umor unele si