Focşăneanul are un palmares de invidiat. Peste 100 de medalii în competiţiile internaţionale de karate din care 26 de titluri mondiale şi europene profil
NĂSCUT 25 noiembrie 1979
STUDII Facultatea de Drept din Bucureşti
OCUPAŢIA Antrenor de arte marţiale CSM 2007 Focşani
FAMILIA Căsătorit
Daniel Fusaru este dovada vie a faptului că sunt şi români care reuşesc să ajungă sus doar prin forţele proprii şi să fie cunoscuţi în întreaga lume.
Drumul spre marea performanţă pentru tânărul focşănean a fost destul de sinuos, plin de obstacole. În urmă cu câteva zile, karatistul a intrat definitv în istoria sportului mondial, cucerind pentru a opta oară consecutiv titlul mondial la Kata.
Ping-pong-ul l-a atras în lumea sportului
Prima iubire pentru Daniel Fusaru a fost tenisul de masă. Apoi, ca aproape fiecare copil, şi-a încercat norocul pe terenul de fotbal. Nu i-a ieşit, dar nici nu a renunţat la ideea de a face un sport. A ajuns la karate din dorinţa de a scăpa de timiditate, dar şi de "bobârnacele" pe care le lua de la colegii de clasă. Avea doar nouă ani. A devenit în scurt timp un luptător adevărat, iar lipsa forţei era deja o amintire.
"Mi-a plăcut încă de la început acest sport şi mi-a rămas în inimă. M-a educat foarte mult şi, acum, sunt un tip extrem de echilibrat", explică Fusaru.
Primul rezultat notabil l-a obţinut la după numai trei ani de la primul antrenament.
"Am participat la Campionatul Mondial de Karate care a avut loc în Ungaria şi m-am clasat pe locul 16 din 123 de sportivi. Atunci mi-am dat seama că voi face mare performanţă" , povesteşte campionul focşănean.
Au urmat multe turnee interne şi internaţionale pentru sportivul din Focşani, dar fără ca acesta să urce pe podium. La 15 ani însă, Fusaru obţine primul titlu de c