Un senzaţional secret al perioadei ceauşiste. Puţini ştiu că, în 1984 la Iaşi, Elena Ceauşescu a botezat un copil. Cum era şi firesc, a avut loc, în mare taină, o ceremonie religioasă. Atunci, tovarăşa şi-a îndeplinit cu maximă răspundere sarcinile ce i-au revenit ca naşă. A ţinut copilul în braţe, a pupat crucea şi a făcut cam tot ce mai trebuia făcut.
În 1989, două persoane din staff-ul de partid au venit şi le-au spus cumetrilor de la Iaşi ai cuplului Ceauşescu să se pregătească să meargă la Bucureşti, pentru a li se da o casă, mai precis o vilă, şi altele necesare pentru locuinţă, dar şi multe alte lucruri trebuincioase pentru copii. Acţiunea cu pricina a trenat şi acest fapt nu a mai avut loc.
La ceremonialul religios al botezului, titulara Cabinetului 2 al regimului de tristă (pentru unii, frumoasă) amintire, s-a închinat în faţa unui (se presupune) securist, aşa-zisul popă, s-a aplecat deasupra cristelniţei din aur, sau din ce alt metal nobil o fi fost, spune cumătra sa de la Iaşi. Şi tot ea povesteşte cum Elena Ceauşescu şi-a făcut cruce, a mângâiat bebeluşul în braţe, a stat cu Ana Ursache, mama fetiţei Elena-Daniela, la taclale şi i-a dat sfaturi cumetrei în timp ce serveau cu puţini invitaţi masa, iar la final a completat un cec şi a condus-o pe femeie la maşină.
AL 20-LEA COPIL AL MAMEI EROINE "ABSOLUTE" A ROMÂNIEI
Vă veţi întreba cine a fost norocoasa mamă şi cine (este şi astăzi) însemnatul copil. Ei bine, Ceauşeasca s-a orientat bine, a mers pe făgaşul propagandei comuniste, cum se zice, ce deschisese deja de câţiva ani cariera mediatică a Anei Ursache, femeia care a dat naştere la 21 de copii. Nu toţi rămaşi în viaţă, dar, în orice caz, mulţi. Oricum, e recordmena absolută a României, o candidată cu mari şanse la podiumul european de profil şi, cine ştie, poate chiar o aspirantă la un loc fruntaş în