Editurile noastre publica sute de carti in fiecare luna, o enorma productie de carte, care copleseste de-a dreptul cititorul intrat intr-o librarie. Prin rubricile diverse ale ZD care au ca subiect cartea, ne-am propus sa fim un ghid pentru cel care doreste sa se informeze, incat, atunci cand ajunge intr-o librarie, sa se poata orienta mai usor. La "Cartea de literatura" sunt semnalate carti aflate deja pe rafturi, intre care facem, fireste, o selectie. Le sunt destinate cronici cartilor asupra carora merita sa ne oprim mai mult, din diverse motive, explicate de cei doi cronicari literari ai ziarului. La fel se intampla cu cartea de istorie, de stiinta, de economie, de arta. Din noianul de volume in curs de aparitie sau in pregatire alegem cate unul pe care il prezentam printr-un fragment, speram incitant, la rubrica "Avanpremiera". In sfarsit, in cadrul rubricii de fata, am invitat editurile sa ne semnaleze cate o carte aflata in pregatire, sa ne prezinte, pe scurt, de ce merita acea carte sa apara, sa fie cumparata si citita, si, in masura in care exista, avatarurile prin care a trecut editorul.
Un roman inedit al lui Henry Miller
LaEditura Treiurmeaza sa apara "Opus Pistorum",de Henry Miller. Traducere din engleza (americana), avertisment si note deRoxana Boboc.Prefata deDan-Silviu Boerescu.Epilog deMilton Lubovitski.
Un roman inedit al lui Henry Miller, descoperit si publicat pentru prima oara in Statele Unite, in 1983.
Aveti in mâna o carte exploziva, care are potentialul de a reintroduce ideea de cenzura pe piata editoriala româneasca. Nu este vorba despre literatura erotica, ci de o supradoza de pornografie de cea mai pura calitate. Romanul a fost scris intre anii 1941 - 1942 la Los Angeles pentru un prieten librar aflat la ananghie. Miller i-a incredintat treptat, pe masura ce scria, manuscrisul amicului sau, cu intentia ca, din vânza