Chiar dacă este de origine celtică, „sărbătoarea spiritelor“ a fost făcută celebră de către americani şi, mai nou, adoptată şi de românii dornici de aventură. Sâmbăta viitoare este Halloween. Pregătiţi‑vă costumele şi baghetele de vrăjitoare! De distracţie se vor ocupa pensiunile, restaurantele şi chiar hipermarketurile. Mai citeşte şi:
Dracula aşteaptă turiştii de Haloween, la Castelul Bran, cu vin de colecţie Cluj: Cu trenul, pe urmele lui Dracula Peste 19.000 de români au vizitat Târgul de TurismTurismul va avea în sfârşit o legeBraşov: Râşnovul, primul oraş din România care se promovează din fonduri europene
Românii au importat, în ultimii ani, din ţările occidentale şi din Statele Unite ale Americii, o serie de sărbători, cele mai celebre fiind Ziua Îndrăgostiţilor (14 februarie) şi Halloween (31 octombrie).
Sărbătoarea de Halloween este de origine irlandeză, dar a fost îndrăgită de foarte mulţi oameni din toată lumea. De Halloween se cioplesc dovleci, se spun poveşti cu fantome şi cu vampiri şi se organizează carnavaluri.
Având în vedere că Halloween s-a românizat, pensiunile, hotelurile, restaurantele, cluburile şi chiar magazinele alimentare profită de acest lucru şi organizează, an de an, petreceri tematice unde dovlecii, vrăjitoarele şi fantomele sunt personajele principale.
Petrecere „sângeroasă”
Cele mai solicitate zone din România în perioada Halloweenului sunt Braşov, Bran, Sighişoara şi Pasul Tihuţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde legenda spune că a locuit Contele Dracula. La hotelul „Castelul Dracula“ din comuna Fântânele din Pasul Tihuţa, locurile de cazare au fost ocupate încă de luna trecută de trei grupuri de bucureşteni care vor să organizeze o petrecere „sângeroasă“.
Dacă la „Castelul Dracula“ toate camerele sunt ocupate, nu vă faceţi griji, pentru că în