Economia Marii Britanii, care se confrunta cu cea mai grava recesiune din istoria sa moderna, a fost depasita de cea a Italiei, pentru prima oara in ultimii 15 ani, relateaza The Telegraph.
Economia s-a contractat neasteptat cu 0,4% in trimestrul III al acestui an. In urma acestor cifre, Regatul se confrunta cu o recesiune economica de 18 luni - cea mai lunga perioada de contractie de cand date statistice legate de evolutia PIB-ului au inceput sa fie inregistrate, cu peste 50 de ani in urma.
Evolutia economica din trimestrul III este o veste foarte proasta pentru premierul Gordon Brown si ministrul de Finante, Alistair Darling, care au afirmat in mod repetat ca Marea Britanie este mai bine pozitionata in ceea ce priveste iesirea din recesiune in comparatie cu celelalte economii majore ale lumii.
Cifrele anuntate de Biroul national pentru statistica indica faptul ca este foarte probabil ca Marea Britanie sa fie ultima dintre tarile industrializate care vor iesi din recesiune, in conditiile in care date statistice arata ca este posibil ca economiile Germaniei, Japoniei, Frantei si Italiei sa inregistreze cresteri in perioada iulie - septembrie.
Dar cea mai stanjenitoare veste pentru orgoliul britanic este faptul ca Marea Britanie a cazut sub Italia pentru prima oara de la mijlocul anilor '90, devenind astfel a saptea economie a lumii.
In trimestrul III, economia britanica a produs un venit de 347,5 miliarde lire, in timp ce Italia a generat venituri de 350 miliarde lire, potrivit calculelor Citigroup. Economia Marii Britanii, care se confrunta cu cea mai grava recesiune din istoria sa moderna, a fost depasita de cea a Italiei, pentru prima oara in ultimii 15 ani, relateaza The Telegraph.
Economia s-a contractat neasteptat cu 0,4% in trimestrul III al acestui an. In urma acestor cifre, Regatul se confrunt