Din cauza stresului, ne confruntăm cu probleme respiratorii, ne creşte tensiunea şi suferim în relaţiile interpersonale. Află ce alimente îi pot combate efectele. În tratamentul stresului, se recomandă evitarea alimentelor care cresc nivelul de dopamină (de regulă, proteinele animale), deoarece duce la o tensionare excesivă a organismului. În schimb, este benefic consumul alimentelor care determină eliberarea unei cantităţi mai mari de serotonină.
Laptele combate insomniile
Pe lângă o cantitate mare de vitamine din complexul B, laptele conţine antioxidanţi care neutralizează radicalii liberi asociaţi stresului. Laptele este bogat în triptofan, un neurotransmiţător care te pregăteşte pentru un somn bun.
Sparanghelul te remineralizează
Sparanghelul conţine fosfor şi vitamina B, care îi conferă proprietăţi remineralizante şi stimulative. Pentru regenerarea ficatului, specialiştii recomandă cure periodice de detoxifiere care includ sparaghelul, consumat crud. Orice aliment cu un efect pozitiv asupra ficatului are, de fapt, un efect pozitiv asupra dispoziţiei tale şi asupra capacităţii de a face faţă stresului.
Avocado, tonic al sistemului nervos
Vitaminele şi mineralele din avocado favorizează eliminarea toxinelor şi reduc stresul oxidativ, aflat la originea bolilor neurodegenerative şi cancerului.
Datorită complexului de vitamine B, acest fruct are efecte tonice asupra sistemului nervos, stimulează acuitatea vizuală şi atenţia distributivă. Fructul de avocado este indicat şi în perioadele de maxim efort intelectual, deoarece stimulează activitatea cerebrală şi sporeşte capacitatea de concentrare, graţie conţinutului de magneziu, de fier şi de fosfor.
Fructele de pădure, bogate în magneziu
Include fructele de pădure în dieta ta săptămân