Cabinetul Croitoru este o combinatie, neconvingatoare in ansamblu, de lumini si umbre. O lumina, chiar stralucitoare, este, cu siguranta, Bogdan Aurescu, propus pentru Externe, un eminent diplomat, artizanul victoriei Romaniei la Haga in litigiul cu Ucraina.
Foarte bun este si Cristian Vladescu, seful comisiei prezidentiale privind starea sistemului sanitar si specialist in management sanitar, dar si Mihai Seitan, un specialist unanim recunoscut in materie de pensii.
Adrian Radulescu fost sef de cabinet al lui Dacian Ciolos, este una dintre putinele competente in materie de agricultura ale Romaniei, dupa cum competenta domnului Funeriu, unul dintre autorii reformei Educatiei, este larg recunoscuta.
De partea cealalta este jalnic sa-l vezi din nou propus pentru Finante, minister cheie, pe Gheorghe Pogea, mai ales dupa ce insusi premierul desemnat a criticat de nenumarate ori deciziile acestuia si dupa ce acelasi Lucian Croitoru a zugravit, la intalnirea cu partidele, un tablou aproape apocaliptic al starii financiare si economice a Romaniei.
Pai, ori starea e grava si atunci domnii Pogea si Videanu tocmai si-au dovedit incompetenta, ori nu e asa de grava, dupa cum a si incercat Lucian Croitoru s-o dreaga la anuntarea listei, si atunci de ce a trebuit sa mai intram in fibrilatiile din ultimele zile?
Domnul Emerich Florin Saghi, propus pentru sensibilele Interne, este un anonim pentru cei mai multi dintre romani. Pare un om capabil care a lucrat multa vreme la Bruxelles, pe post de consilier diplomatic, o pozitie care poate ascunde multe date biografice interesante.
In acelasi timp, observam ca nucleul dur al PD-L, Vasile Blaga, Radu Berceanu si Adriean Videanu, ramane pe pozitii, lucru previzibil in conditii electorale dure. Bine ca macar Elena Udrea a disparut din schema, un castig la fel de cert c