Cuplurile din ziua de azi sunt tot mai supuse presiunilor, astfel că numărul separărilor a devenit alarmant. Dacă te gândeşti la un posibil divorţ, află cum poţi lua decizia corectă. Cele mai dese motive
Violenţa în familie provoacă anual aproximativ 17.000 de divorţuri, potrivit ultimelor statistici. Specialiştii spun că violenţa îmbracă forme diferite, pot fi acte de violenţă fizică ori verbală sau chiar de agresiune psihologică, cum ar fi şantajul sau umilirea.
Dacă în cazul altor motive există soluţii viabile ce pot salva căsnicia, în cazul violenţei, este puţin probabil ca un partener obişnuit să maltrateze să îşi schimbe comportamentul. Infidelitatea este un alt motiv care aduce foarte multe persoane în instanţă.
Aceasta poate veni ca o consecinţă a lipsei de comunicare sau a altor probleme din cuplu ori poate fi rezultatul faptului că, pur şi simplu, cei doi soţi nu se mai iubesc.
Teama te împinge la decizii incorecte
Te gândeşti să divorţezi, dar nu eşti sigur şi nimeni nu te sprijină. Îţi acorzi o durată mai mare de gândire fiindcă ai nevoie de ceva timp să te asiguri că faci pasul corect sau doar pentru că ţi-e teamă de ceea ce va urma?
Teama te poate împinge să iei decizii incorecte şi să rămâi lângă un om cu care nu mai împarţi nimic, doar de frica asumării unei alte decizii şi unor alte responsabilităţi.
Deşi te sperie perspectiva de a rămâne singur, gândeşte-te că relaţia respectivă te poate afecta mai mult decât o perioadă pe cont propriu. Un alt motiv care te poate face să amâni divorţul este cel financiar.
Dacă partenerul tău este cel care întreţine întreaga familie este normal să fii îngrijorat. Te întrebi probabil cu ce te vei întreţine în continuare şi ce soluţii poţi adopta. Rezolvarea va veni de la sine şi nu trebuie să rămâi ancora