Mai multe şcoli din Suceava încep să studieze pe internet învăţământul din UE
Sute de dascăli şi şcolari din judeţ vor intra în reţele educaţionale menite să îmbunătăţească rezultatele la învăţătură.
Elevii şi profesorii suceveni vor avea în curând acces în mod direct la metodele de studiu şi de predare practicate în ţări din Uniunea Europeană. Specialiştii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) coordonează un proiect care presupune integrarea mai multor şcoli şi licee din Suceava în reţeaua educaţională „European Schoolnet“.
Practic, prin intermediul internetului, cei implicaţi în procesul de învăţământ local vor intra în contact cu omologii lor din şcolile europene şi vor schimba idei de predare sau vor realiza împreună proiecte şcolare. Un program similar, intitulat „myEUROPE“, va fi implementat tot prin intermediul IŞJ şi presupune familiarizarea elevilor şi a studenţilor cu noul concept de „dialog intercultural“.
„Şcoală pe roţi“ pentru elevii din mediul rural
Cadrele didactice care au iniţiat proiectul vor susţine până la sfârşitul anului câteva sesiuni de informare despre principiul acestei reţele educaţionale la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ şi la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă“ din Siret. Sistemul de învăţământ sucevean este analizat de astăzi, timp de o săptămână, de 15 profesori englezi din regiunea Southend.
Dascălii britanici vor vizita mai multe şcoli din municipiu, dar şi universitatea, şi vor discuta cu omologii lor locali despre cum poate fi stimulată creativitatea elevilor şi a studenţilor pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare. „Profesorii englezi vor participa, în principal, la orele de muzică şi la cele de arte plastice. Îi vom familiariza, în acelaşi timp, cu tradiţiile creaţiei artistice ale elevilor români şi vor vizita instituţii din judeţul Suceava care încurajează creativitatea elevilor“, a precizat Petr