Un zâmbet de invidiat, cu o dantură ireproşabilă, poate fi obţinut mai uşor graţie tehnologiilor stomatologice din ce în ce mai performante. Aceste proceduri implică însă şi riscuri pe care este bine să le cunoşti. Înainte de a recurge la oricare dintre metodele de înfrumuseţare dentară, asigură-te că alegi un medic cu experienţă în acest domeniu.
De asemenea, înainte de a te bucura de avantajele estetice ale procedurilor dentare moderne, informează-te asupra riscurilor pe care le implică şi întreabă medicul stomatolog ce efecte pe termen lung au aceste tehnici.
Albirea, între avantaje şi riscuri
Cea mai utilizată metodă de cosmetizare dentară este albirea. Oricare ar fi tehnica aleasă, este necesară respectarea indicaţiilor medicului, în caz contrar existând riscul ca smalţul să fie afectat.
Albirea se poate realiza prin mai multe procedee, cea mai întâlnită fiind cea cu gutiere (1), disponibile în cabinetele dentare la preţuri în jur de 200 lei. Acasă, se pot utiliza paste de dinţi speciale, precum cele de la Elgydium (2), disponibile în farmacii, preţ: 20,10 lei.
Efect de albire se poate obţine şi cu pasta de dinţi Blend-a-Med 3D White Pearl (3), preţ: 19,99 lei. Pentru rezultate maxime, se pot folosi periuţele speciale, cum sunt cele de la Elgydium (4), preţ: 10,53 lei. Datorită microsferelor non-abrazive, acestea ajută la recăpătarea strălucirii dinţilor.
Periuţa Elgydium Creation (5), la acelaşi preţ, previne şi acumularea plăcii bacteriene. În cazul soluţiilor speciale de albit, acestea se aplică în gutiere (dispozitive din plastic care se mulează pe dantură), fiind necesară respectarea concentraţiei indicate de medic. Albirea, dacă nu este realizată corespunzător, poate produce sensibilizarea la rece, acru şi la amar.
Faţetarea se practică în scop corector