Arădeanul a practicat sportul, dar mai mult din plăcere. Nimic nu l-a împiedicat să-şi propună să devină un antrenor bun. PROFIL
Născut. 23 martie 1970, Arad
Familie. Căsătorit
Experienţă. Profesor, antrenor de judo.
Educaţie. Master Educaţie Fizică şi Sport
A luat primul contact cu sportul în anul 1980. Familia lui se mutase, pe linie de serviciu, în Deva. Acolo, la poalele Cetăţii, s-a înscris la secţia de lupte a Clubului Sportiv Şcolar, cochetând apoi şi cu judo. Al doilea sport l-a păstrat în minte şi când a revenit acasă, la Arad, în 1985. Aici, la CSS Gloria, l-a pregătit regretatul Gheorghe Ciui. A intrat şi în lumea karate-ului, dar a decis să se axeze pe judo în perioada facultăţii. Odată licenţiat, a preluat catedra de la CSS Gloria.
„Nu am făcut sport de mare performanţă, dar, când am ajuns pe băncile şcolii, mi-am propus să ajung cât mai sus în antrenorat”, rememorează Alin Moţ momentul.
A mizat pe tineri
În urmă cu un deceniu, devenea titularul catedrei de judo la Clubul Sportiv Şcolar. 2001 a fost anul când primul sportiv al său prindea un podium. Marius Chirilă a luat bronzul la Campionatul Naţional de Cadeţi.
„M-a mulţumit mult rezultat. Îl preluasem pe Marius de la Teodor Pop şi am lucrat mult cu el. A fost primul meu rezultat remarcabil”, îşi aminteşte antrenorul. Prin mână i-a trecut şi Cristian Irimia, actualul pugilist, dar şi George Ardeoan, campion naţional Under 17. Mai apoi şi-au început ascensiunea şi gemenii Lazea, Remus şi Amado. „Au luat primele medalii în 2002. Pe măsură ce au crescut, şi-au împărţit primele două locuri la campionate şi concursuri”, punctează Moţ. Remus s-a remarcat acum doi ani la Campionatul European, când a luat locul 5, în vreme ce Amado a făcut o figură excelentă la Festivalul Olimpic al Tineretului. Singurul regr