Folk Fest ar trebui să fie cel mai mare eveniment de acest gen din ţară Totul a pornit de la un grup de pasionaţi ai instrumentului cu coarde, care s-au gândit că Râmnicul duce lipsă de un eveniment care să reunească artişti consacraţi, dar şi talente în devenire din toată ţara. Mircea Băduţ, unul din iniţiatorii acestui proiect, spune că în Râmnic sunt multe talente. „Noi am fost încurajaţi şi de faptul că evenimentul Reuniunea Chitarelor, pe care îl organizăm periodic la Biblioteca Judeţeană, a avut succes. S-au strâns mulţi tineri cu potenţial şi am avut ecouri din mai multe părţi ale ţării că acest festival ar putea avea o participare largă“, povesteşte Băduţ.
Mircea Băduţ susţine că, dacă ideea festivalului concurs va fi pusă în practică, evenimentul ar fi unul unic în ţară. „Un astfel de festival anual ar accentua poziţia oraşului pe harta culturală a ţării“, explică Mircea Băduţ. El mai spune că profilul festivalului va fi de muzică interpretată la chitară din două motive: festivaluri distincte de folk, rock, jazz sau muzică clasică mai există, însă un eveniment care să cuprindă, pe secţiuni, aceste genuri muzicale ar fi chiar unic în România.
Teatrul Anton Pann, locul preferat
Iniţiatorii viitorului festival susţin că Râmnicul este oraşul perfect pentru găzduirea unui astfel de eveniment. „Avem foarte multe locuri unde am putea organiza concursul, unul din cele mai potrivite fiind noua clădire a teatrului Anton Pann. De aceea avem nevoie de sprijinul autorităţilor în acest demers“, spune Băduţ. El mai afirmă că resursele umane pentru acest demers sunt deja pregătite şi că festivalul ar putea deveni unul cu tradiţie în Vâlcea, dacă prima ediţie va merge bine. „În judeţ sunt foarte mulţi cântăreţi de rock, folk, jazz cu foarte mult talent, dar care urcă rar pe scenă. Cred că ar merita o şansă din partea noastră“, e de