Lumea sporturilor de iarnă este într-o continuă schimbare.Anul trecut s-a observat o creştere a volumului de vânzăriîn ceea ce priveşte echipamentul pentru free-ride şi free-style.
Chiar dacă suntem departe de iarna calendaristică, în România sezonul de schi a fost deschis. În Maramureş, care s-a dovedit "polul zăpezii", nu se discută despre altceva decât despre zăpadă. Cine a mers pe pârtii până acum a putut observa limpede că numărul celor care se dau cu placa este din ce în ce mai mare. Tot mai mulţi tineri aleg acest sport în dauna schiului alpin. Motivele sunt multe, iar printre ele se numără şi faptul că cei care practică snowboardingul au o atitudine rebelă, căutând tot timpul să iasă din tipare.
La schi lucrurile stau exact ca în modă. Dacă se poartă movul, toată lumea poartă mov. Sunt multe locuri în România în care toţi turiştii care vin pe pârtie sunt îmbrăcaţi aproape la fel. Aceeaşi geacă, aceeaşi cască, aceleaşi mănuşi, aceleaşi schiuri. Ai impresia că muntele a fost ocupat de o armată. Nu contează dacă echipamentul ţi se potriveşte, important este să nu te faci de râs apărând la schi cu ceva mai altfel. Cam aşa gândesc românii care schiază în Carpaţi. Valea Prahovei este locul lor preferat.
La snowboarding este exact invers. Într-o gaşcă de zece rideri nu găseşti doi îmbrăcaţi la fel. Fiecare vrea să arate altfel, chiar dacă hainele au cam aceeaşi croială. Culorile fac diferenţa în aspect cromatic. Pantalonii sunt foarte largi, cu turul jos. Dar asta nu e o fiţă, ci o necesitate. Cei care se dau cu placa de snowboard fac mişcări ample, iar echipamentul trebuie să le permită acest lucru. Şi la geci este aceeaşi situaţie.
De cele mai multe ori, fug de pârtii şi preferă să-şi facă de cap prin sălbăticie. Dacă au parte de zăpadă afânată, nu le mai trebuie nimic. Sunt în stare să-şi petreacă timpul şi pe un petic de câţiva metri păt