Dezgustat de ultimele două decenii, trubadurul Tudor Gheorghe ne arată prin cântec, la sfârşit de an, ce credeam că vom deveni şi ce am ajuns.
Când septembrie se pregătea să părăsească toamna, Tudor Gheorghe şi-a luat chitara sub braţ şi a început să colinde ţara cu „Anotimpurile mele, Vara-Toamna”. A luat startul pe scena Sălii Palatului din Capitală, apoi a început să străbată ţara în lung şi în lat, într-o serie de 20 de concerte care fac parte din „Stagiunea Permanentelor Frumuseţi”, ce va avea punct final la Brăila, pe 23 noiembrie.
Într- un interviu acordat EVZ, Tudor Gheorghe vorbeşte despre faptul că a tăcut 10 ani, pentru că aşa a vrut, şi despre începuturile sale, când era hulit de colegii de breaslă. Artistul spune că încă mai sunt foarte mulţi tineri care-i ascultă muzica şi nu-i condamnă pe cei care preferă manelele.
Pentru sfârşitul anului, Tudor Gheorghe promite un spectacol de zile mari, care, zice artistul, o să ne facă zob. Este un spectacol în care „voi omagia, în felul meu, cei 20 de ani scurşi degeaba”.
EVZ: Un nou turneu marca Tudor Gheorghe...
Tudor Gheorghe: Prin seria asta de spectacole, care are un titlu foarte frumos - „Stagiunea Permanentelor Frumuseţi” - am considerat că trebuie să aduc cât de cât un echilibru într-o perioadă în care televiziunea şi posturile de radio mediatizează nişte aberaţii poetice şi muzicale care nu au nimic în comun cu spiritul românesc. Mă refer la spectatorii tineri. Ei vin la spectacole şi înţeleg poezia adevărată şi starea muzicală pe care nu o întâlnesc în altă parte.
Mai sunt interesaţi tinerii de muzica dumneavoastră?
În proporţie de 75%-80% dintre cei care umplu sălile la concertele mele sunt tineri, ceea ce e un lucru extraordinar. Mulţi vin la aceste spectacole speciale pentru că sunt făcute cu orchestră simfonică, cu cor academ