Numeroşi părinţi clujeni sunt îngrijoraţi de faptul că balurile „bobocilor” de clasa a noua sunt organizate în cluburi. Aceştia spun că „bobocii” se deprind cu această ocazie cu ambianţa din aceste localuri, cu toate pericolele care decurg de aici – frecventarea localurilor, băutura, tutunul şi apoi drogurile.
Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog confirmă că în aceste localuri se consumă cele mai multe substanţe care creează dependenţă - alcool, ţigări sau droguri. Şi unii directori de şcoală sunt îngrijoraţi, dar alţii spun că totul este sub control, deoarece elevii sunt însoţiţi de diriginţi, şi cât durează balul nu se vând băutură şi ţigări
Lorin Sântămărian, unul din părinţii „bobocilor” de la Liceul „Emil Racoviţă” ne-a transmis nemulţumirea unui grup de părinţi, pentru organizarea evenimentelor în cluburile de noapte ale Clujului. Sântămărian crede că profesorii sunt motivaţi de aceste cluburi să-i mobilizeze pe elevi, pentru a prinde gustul vieţii de noapte. „Urmează frecventarea localurilor, băutura, tutunul şi apoi drogurile”, se îngrjiorează părintele. A fost nevoit să-i interzică fetiţei sale accesul la bal. „Şcoala ne pune pe părinţi împotriva copiilor, care vor doar distracţie”, ne-a spus Sântămărian.
Păreri împărţite
Constantin Corega, directorul Liceului „Emil Racoviţă” ne-a declarat că elevii nu au altă soluţie în oraş pentru petrecere. „Dacă primesc altă ofertă convenabilă, putem discuta”, ne-a spus Corega. Sala festivă a şcolii este şubredă, iar sala de sport nu este adecvată. Corega are o soluţie de viitor pentru toată această controversă: „Ar trebui construit de către Primărie un spaţiu, pentru toate şcolile”.
Nici Alexandru Bugariu, directorul Liceului „Gheorghe Şincai” nu este de acord cu balurile în cluburile de noapte. „Nu-mi place ce se întâmplă acolo, fum, persoane dubioase. Ar trebui găsite