Părul tău e ars din cauza decolorării sau îţi cade şi nu înţelegi de ce? De vină poate fi oxidantul prea puternic al vopselei sau modul în care îl îngrijeşti. Stilistul Cristi Pascu îţi dezvăluie câteva secrete care te vor ajuta să să ai un păr sănătos fără să mergi săptămânal la coafor. Caută sfaturile lui în casetele albe. Pe bulinele albastre vei găsi remedii naturale care te pot ajuta să ai o podoabă capilară frumoasă şi strălucitoare. Iar dacă vrei să ştii ce personalitate ai, în funcţie de culoarea părului, îţi spune psihologul Libertăţii Mihaela Sindie Weidinger.
Blond
În majoritatea cazurilor, ca să devii blondă, trebuie să treci prin etapa decolorării, înainte de vopsirea propriu-zisă. Iar soluţia folosită atacă firul de păr, care, după un timp, dacă nu e îngrijit cum trebuie, devine foarte uscat şi casant. Părul vopsit blond are cel mai mult de suferit, de aceea trebuie hidratat intens, cu şampoane specifice, şi dat cu balsam după fiecare spălare. Măştile hidratante nu trebuie să-ţi lipsească din casă, dacă ţi-ai făcut părul bălai, iar de două ori pe lună ar trebui să faci tratamente într-un salon de coafură.
Muşeţelul îl revigorează
Prepară o infuzie dintr-o cană de flori de muşeţel şi un litru de apă, strecoar- o şi las-o să se răcească, apoi limpezeşte- ţi părul cu ea, după ce l-ai şamponat şi l-ai dat cu balsam. Ideal ar fi să nu-l mai clăteşti după aceea. Muşeţelul îl va revigora. Dacă vrei să aibă o culoare mai deschisă, amestecă un litru de apă cu zeama de la două lămâi şi foloseşte limonada pentru a-l clăti. Are şi un efect hrănitor asupra părului, datorită conţinutului ridicat de vitamina C al lămâilor.
Blondele sunt sexy şi au succes la public
Blondele sunt potrivite ca purtătoare de cuvânt. Se căsătoresc de regulă mai devreme, dar şi divorţează repede. Culoarea părului lor e asociată de bărbaţi cu supunerea, nai