„Sunt 400 de ieşeni în comunitatea gay", susţine Tudor, un student care nu se fereşte să-şi recunoască orientarea sexuală.
Încă de la o vârstă fragedă, Tudor, care se ocupă de organizarea petrecerilor pentru comunitatea Lesby Gay Bisexual Transsexual (LGBT) din capitala Moldovei, s-a întrebat dacă este mai atras de fete sau de băieţi. Aşa cum singur mărturiseşte, răspunsul la această întrebare l-a aflat la vârsta de 12 ani, chiar cu colegul său de bancă.
„De atunci însă nu am mai avut nicio întâlnire cu un băiat până la 17 ani, când un tânăr de 22 de ani a ştiut cum să pună problema“, povesteşte Tudor, un student care a avut relaţii de durată cu o singură fată şi cu un băiat.
De un an, Tudor se ocupă cu organizarea în Iaşi a petrecerilor pentru comunitate, la care participă oameni din toată Moldova.„Sunt 400 de ieşeni în comunitatea gay, dar numai jumătate dintre ei vin la aceste întâlniri comune. Mulţi dintre cei care se ascund o fac din cauză că deţin funcţii care nu le permit să iasă în faţă. Petrecerile de acest gen se desfăşoară în cluburi normale, unde se mai organizează şi concursuri, iar membrii comunităţii nu se ascund. De asemenea, mulţi dintre cei care vin nu sunt LGBT, ci doar curioşi“, mărturiseşte tânărul.
După ce a intrat în comunitatea Lesby Gay Bisexual Transsexual (LBGT) din capitala Moldovei, tânărul a descoperit că a fi gay nu este deloc ceea ce credea anterior, motiv pentru care nu a vrut să facă un secret din orientarea sa sexuală.
„Nu am avut parte de reacţii adverse pentru că am pregătit terenul din timp şi am ales un moment potrivit. Părinţii consideră că a fi gay este un moft care o să-mi treacă, dar nu se poartă diferit cu mine“, explică Tudor.
Cu toate acestea, tânărul a întâlnit oameni care s-au lovit de prejudecăţile celorlalţi. „Am auzit de cazuri în care un băiat a fost respins de prieteni după ce l