Liniile de finantare pentru subventionarea salariilor noilor angajati, a formarii profesionale si imbunatatirea conditiilor de munca au fost deschise in martie 2009, cu termen limita de depunere in data de 9 octombrie. In urma evaluarii a peste 85% din dosare, au fost selectate mai putin de jumatate pentru finantare, care acopera numai 15,8% din suma alocata. In concluzie, Ministerul Muncii a decis prelungirea termenului de depunere pana in martie 2010 - acestea sunt, pe scurt, informatiile transmise de minister printr-un comunicat luni, 26 octombrie.
Valoarea celor 6 linii de finantare lansate in cadrul schemelor de ajutor de stat si de minimis, in data de 31 martie 2009, a fost de 142,4 milioane de euro. Acestea se refera la angajarea de noi salariati, formarea profesionala a celor care au deja un loc de munca si pentru imbunatatirea conditiilor de munca in scopul diminuarii riscului accidentelor si imbolnavirilor profesionale.
"Pana in data de 9 octombrie s-au depus 294 de cereri de ajutor de stat si de minimis in valoare de 48,40 milioane euro (cursul utilizat este cel comunicat de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale - ACIS, respectiv 1 euro = 4,1926 lei). Din cele 294 de cereri depuse, pana la data de 9 octombrie au fost evaluate 250 de cereri. Dintre acestea au fost selectate 128 de cereri, cu o valoare nerambursabila de 22,61 milioane de euro", arata comunicatul Ministerului Muncii.
Situatia cererilor depuse, a sumelor solicitate, precum si a cererilor evaluate si selectate pana la data de 9 octombrie, in documentul atasat (comunicat integral al Ministerului).
"Din datele prezentate mai sus, rezulta ca, deocamdata, cu exceptia liniei de finantare care acorda sprijin pentru specializarea si/sau perfectionarea angajatilor proprii, intreprinderile din Romania nu au solicitat integral fondurile al