Antrenorul principal al echipei piteştene şi-a început cariera de tehnician la fel ca portughezul Jose Murinho, care a fost mai întâi translator şi antrenor secund.
Ştefan Stoica a făcut parte din generaţia de fotbalişti de excepţie a Universităţii Craiova, formaţie care domina campionatul intern în anii `90. S-a apucat de jonglerii cu mingea pe maidan, în comuna natală Negreşti (Dolj), iar la vârsta de 13 ani a fost selecţionat la Şcoala Sportivă din Craiova.
Patru ani mai târziu debuta la echipa de tineret a Craiovei Maxima, aceasta fiind rampa sa de lansare spre fotbalul mare. „ Se spune că cine nu a trecut pe la tineretul Universităţii Craiova, nu poate să joace niciodată fotbal în . Eu m-am numărat printre cei care au parcurs acest drum şi pot spune că am fost norocos pentru că i-am întâlnit pe marii fotbalişti ai Craiovei: Tilihoi, Negrilă sau Lung”, povesteşte Fane Stoica.
„Viaţa noastră era să batem pe Dinamo şi Steaua”
Atmosfera din sânul echipie oltene era una de vis. La meciurile din Liga I, stadionul din Bănie era arhiplin. Cele mai palpitante meciuri şi cele mai gustate victorii erau cele contra lui Dinamo şi Steaua.
„Aşa am fost educaţi de mici la Craiova. Să jucăm cu patimă împotriva lui Dinamo şi a Stelei.Cel mai frumos era când băteam pe Steaua şi pe Dinamo. Viaţa noastră era să batem pe Dinamo. În spiritul asta am fost crescuţi şa Craiova”, spune Fane Stoica.
În întrega sa carieră de fotbalist, Ştefan Stoica a marcat 70 de goluri şi a câştigat un titul de campion cu Universitatea Craiova în 1992. Era perioada în care olenii mîncau fotbalul pe pâine. Echipa avea rezultate şi juca an de an în întrecerile europene.
Campion cu Craiova în 1992
„ Cu Craiova am fost mereu pe podium, iar în 1992 am câştigat campionatul. La echipă era o atmosferă de vis. Timp de 19 ani am jucat an de an în cupele