Ce bine ar fi ca toata lumea sa aiba problema Goldman Sachs Group - prea mult succes care i-a adus bancii un surplus de bogatii!
Firma dominanta de pe Wall Street se confrunta cu un adevarat "cosmar" in conditiile in care se pregateste sa anunte o noua runda de profituri mari si sa-si ajusteze politica de salarizare, in conditiile in care bonusurile ar putea depasi 20 mld. dolari (13,4 mld. euro) pe acest an, scrie agentia de presa Thomson - Reuters. Faptul ca Goldman urmeaza sa acorde bonusuri record la un timp atat de scurt dupa ce a returnat cele 10 mld. dolari (6,7 mld. euro) acordate de guvern nu va da bine la Washington sau pe Main Street intr-o perioada in care rata somajului creste continuu, iar consumatorii au de suferit, spun consultantii.
De fapt, povestea bonusurilor pune in umbra performantele Goldman, iar modul in care firma va reactiona la critici va influenta in mod hotarator modul in care aceasta va fi perceputa mult timp de acum incolo, adauga consultantii. Explicatia ca bonusurile nu sunt exclusiv sub forma de cash, ci vor fi acordate in mare parte sub forma de actiuni si ca au la baza performantele va avea un rol central.
Mai important, Goldman va trebui sa arate ca in general comunitatea poate beneficia de pe urma succesului si prosperitatii sale. Acest lucru ar putea implica o forma de initiativa caritabila. "Trebuie sa accepte ideea ca fac parte din imaginea Wall Street-ului si ca se afla pe "lista inamicilor" in America in acest moment", a declarat Jesse Derris, consultant in cadrul Sunshine, Sachs & Associates.
"Trebuie sa reactioneze si sa imbratiseze ideea de a vorbi cu media intr-o maniera mai inteligenta", a declarat Derris, care-l reprezinta pe John Thain, fost director in cadrul Goldman care a avut o problema serioasa de imagine legata de platile si beneficiile excesive primite la inceputul acestui an.
Crit