A trăit de când se ştie în Scorniceşti, oraş pe care acum se simte dator să îl ajute să scape de criză. Emil Bărbulescu, al doilea urmaş al Ceauşeştilor care mai este în viaţă, vrea să reînvie brandul Ceauşescu.
Imaginea fostului căpitan de miliţie, a fostului prim locţiitor al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean Olt al Ministerului de Interne, Emil Bărbulescu, fiul Elenei Bărbulescu, sora lui Ceauşescu, este înlocuită azi de imaginea unui bărbat îmbrăcat în trenning şi pantofi sport care îţi prezintă o poveste de viaţă.
Nu mai este tânărul rebel despre care oamenii spuneau poveşti asemănătoare cu cele scrise astăzi de tabloide despre şmecherii de Dorobanţi, ci un bărbat matur capabil să îşi accepte trecutul. „Nu-mi place să ies în evidenţă. Nici atunci nu mi-a plăcut şi nici acum. Legende despre mine am auzit multe, spunea că îmi pierdeam toţi banii la poker, dar eu nu am jucat niciodată jocuri de noroc. Era normal să te cunoască lumea. Intram 5 minute într-un restaurant şi imediat se fabricau poveşti”, a spus Emil Bărbulescu.
„În Olt nu s-a tras”
Îşi mai aminteşte încă de momentele din decembrie 1989 când a fost închis 8 luni. “ Eram la Slatina, blocaseră Scorniceştiul, nu mai era nicio cale de scăpare. Am vorbit cu ei pentru că nu vroiam să mă declare dezertor. Au trimis imediat taxiul după mine - un tab care m-a dus la Bucureşti. De acolo, am plecat la o unitate militară, într-o pădure. După 8 luni m-au eliberat şi m-am întors la Scroniceşti. Am fost trecut în rezervă pe 22 decembrie, ordinul cu numărul 2.”, a povestit Bărbulescu.
Se bucură că atunci, în acele momente a avut inspiraţia să ordone să se închidă armamentul, iar la Slatina nu s-a tras nici un foc de armă. “Ordinul de depunere a armamentului eu l-am dat atunci şi în Olt nu s-a tras. Nu s-a întâmplat ca la Sibiu. Nu am vrut ca armata să