* s-a derulat la Grupul Şcolar din Însurăţei
Pe aparcursul acestei luni, s-a derulat la Însurăţei proiectul "Fii tânăr, fii tu însuţi", care are ca obiectiv informarea şi consilierea a 2.000 de tineri din localitate privind comportamentul civilizat.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cei 300 de elevi ai Grupului Şcolar Industrial Însurăţei, care, mai departe, au misiunea să propage în comunitate informaţiile primite, în special în rândul tinerilor. La finalul proiectului, elevii vor participa la un concurs de educaţie civică, etică, şi cultură generală, premiile fiind acordate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Brăila. După concurs este organizat un moment artistic, apoi o serată, la care vor fi prezenţi şi reprezentanţii Autorităţii Publice Locale.
În România, conform informaţiilor Studiului European şi Studiului Naţional privind cunoştinţele, practicile şi atitudinile populaţiei generale, se consumă în comparaţie cu celelalte ţări ale Uniunii Europene foarte puţine resurse financiare şi didactice pentru completarea culturii generale a tinerilor cu vârste cuprinse între 15-34 de ani. Ca urmare, reprezentanţii DJT consideră că pentru a se realiza educaţia nonformală este nevoie de un real proces informal - instructiv - educativ ca bază durabilă a educaţiei nonformale. "Astfel de delicate încercări de diminuare a comportamentului necivilizat, a limbajului agresiv al tinerilor din tot judeţul nostru se fac nu numai prin proiectele de tineret ci şi prin intermediul pieselor de teatru precum «Omul pernă», a regizorului Radu Afrim, a cinematografiei, a literaturii, a mass-mediei. Proiectul nostru s-a finalizat astăzi, cu concursul amintit mai sus şi consider că şi-a atins obiectivele, a precizat reprezentantul Direcţiei pentru Tineret, Neculai Pascu.
Proiectul este încadrat în prioritatea planului Guvernului,