Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) şi părţile interesate de colectarea drepturilor de autor din zona online se pregătesc să semneze un acord privind „protejarea operelor de creaţie intelectuală şi produselor de drepturi conexe pe Internet”. Deşi, conform acordului, utilizatorii au fost reprezentaţi de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, oficialii asociaţiei au declarat pentru capital.ro că nu ştiu nimic despre această
Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) şi părţile interesate de colectarea drepturilor de autor din zona online se pregătesc să semneze un acord privind „protejarea operelor de creaţie intelectuală şi produselor de drepturi conexe pe Internet”. Deşi, conform acordului, utilizatorii au fost reprezentaţi de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, oficialii asociaţiei au declarat pentru capital.ro că nu ştiu nimic despre această iniţiativă.
Oficiul Român pentru Drepturile de Autor găzduieşte în această perioadă o negociere între reprezentanţii organismelor de gestiune colectivă a drepturilor de autor (OGC), industria muzicală, societăţile de televiziune şi radiodifuziune, societăţile de telefonie şi transmitere de date etc privind „protejarea operelor de creaţie intelectuală şi a produselor purtătoare de drepturi conexe pe Internet”. Toate aceste instituţii încearcă să ajungă la un acord naţional pentru Internet.
Până în prezent au avut loc la sediul ORDA două întâlniri, pe 15 şi 22 octombrie, la care au participat doar organismele de gestiune colectivă, reprezentanţii industriei muzicale, providerii de net şi cei de telefonie mobilă şi Societatea Română de Radiodifuziune. Deşi Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a fost desemnată ca reprezentant al utilizatorilor de Internet, reprezentanţii acestei instituţii au fost absenţi de la ambele întâlniri.
Drepturile utilizatorilor, repre