Cortina Verde a lansat primul concurs de artă urbană ecologică care se adresează artiştilor români contemporani şi are ca scop final editarea primului album de artă urbană ecologică din România, intitulat BiohazArt. Sub deviza "Ceea ce laşi în urma ta contează", acest proiect îşi propune să încurajeze şi să implice tinerii artişti în ceea ce în alte ţări a luat amploare ca mişcare culturală, cunoscută sub numele de "artă ecologică".
Scopul campaniei este de a educa şi sensibiliza publicul larg şi autorităţile cu privire la problema mediului. "Avem convingerea că putem schimba deprinderile negative şi putem crea un comportament responsabil faţă de mediu pornind de la reacţia oamenilor de pe stradă, prin artă. Vrem ca atunci când cineva aruncă o sticlă de plastic pe jos sau doar un bilet de autobuz, persoana de alături să reacţioneze. Vrem ca atunci când aceşti oameni ajung acasă, să povestească despre campania pe care au văzut-o în oraş. Vrem să educăm publicul prin idei şi acte simple, dar de impact", au declarat reprezentanţii Cortina Verde. "Trăim într-o junglă de beton, dar dacă fiecare dintre noi face un pas, putem găsi calea care ne scoate la lumină. Puterea se află în mâna noastră, a tuturor, şi mai ales în cea a marilor corporaţii, care au înţeles că implicarea socială le aduce mai multă credibilitate decât 1.000 de cuvinte rostite într-o campanie publicitară clasică", susţine Ştefan Crişan, Project Manager Cortina Verde.
Cortina Verde a lansat primul concurs de artă urbană ecologică care se adresează artiştilor români contemporani şi are ca scop final editarea primului album de artă urbană ecologică din România, intitulat BiohazArt. Sub deviza "Ceea ce laşi în urma ta contează", acest proiect îşi propune să încurajeze şi să implice tinerii artişti în ceea ce în alte ţări a luat amploare ca mişcare culturală, cunoscută sub numele de "artă